zondag 1 maart 2009

Verslapen

Mientje rekte zich uit en deed haar ogen open.
Wat had ze raar gedroomd het leek helemaal echt , net als die keer toen ze ziek was geweest . Ze huiverde even. Alles wat ze toen gedroomd had was, was toen uit gekomen. “Niet aan denken , dat was toen eigenlijk toeval, of toch niet.
Oud-Leeuwenstein: Droom
Even sloot Mientje haar ogen weer en probeerde het beeld wat net in haar dromen was weer op haar net vlies te halen.
Het was geen enge droom zo als toen, Ze had een heel mooi meisje gezien met een blauw jurkje aan en donker lang haar. Ze zag er heel verzorgd uit en ze kwam met een vrouw in donkerrode kleding aan de vrouw was niet goed zichtbaar maar het meisje wel het had een lief gezichtje, daarna kwam de kamer van Robertha en Pim in beeldmaar die was helemaal leeg alleen de nieuwe gordijnen die Coba had gemaakt hingen er nog, verder was alles leeg zelfs grootvaders kast was weg. Mientje probeerde te roepen naar Robertha maar het bleef stil ze kon geen geluid uit haar keel krijgen.Maar toch voelde dat niet aan als bedrijgend ‘nee het voelde aan of er een lot uit de loterij was gewonnen de kamer was heel licht en leeg ‘en Hertha en Martin stonden voor de winkel, en keken ook heel blij , Martin had zijn jas uit en keek of hij iets heel moois had gekregen,en Hertha,s ogen straalde ook zo blij en……..ze zei dat ze…….
“Mientje……….Mientje , blijf je van daag op je bed liggen” Joop stond in de deur opening en keek vragend zijn vrouw aan.
“Ja …..ik kom ik was weer in slaap gevallen , Joop zet jij even thee water op?”
Mientje vloog overeind en kleden zich snel aan. “Ik was me zo wel” dacht ze terwijl ze haar rok aan schoot.
“Vrouw haast je maar langzaam, Robertha is er ook al uit en heeft al thee gezet en de tafel staat ook al klaar”grinnikte Joop. Die moest lachen om Mientje die zo gehaast deed. Even later toen ze in de keuken kwam zat de hele familie al aan tafel . “Goeie morgen en het spijt me dat ik me verslapen heb” zei Mientje verontschuldigend.
‘Geeft niks want na het ontbijt, gaan Pim en ik gelijk naar de stad, ik krijg een wastafel en misschien een nachtkastje van Pim, en Hertha gaat gelijk naar de winkel, want die krijgt van morgen bezoek in de winkel ,dus je mag dan af ruimen “lachte Robertha.
Mientje ging snel zitten en ze begonnen allemaal te eten.
Het was gezellig aan de ontbijttafel Mientje probeerde haar droom te vergeten
Ze zou er maar niks over zeggen.