zaterdag 11 oktober 2008

Hoe het verder ging

Tjonge………. Jonge wat was Mientje verkouden geweest, het had echt nog dagen aan gehouden en ze had zakdoeken vol genoten.
Haar neus was helemaal rood en schraal geweest. Ze had gelukkig van die heerlijke rode zakdoeken kunnen gebruiken, die waren groot en lekker zacht. Toen ze vroeger in het Notarishuis woonde gebruikte ze altijd van die dameszak doeken die waren heel klein en voelde ook niet zo prettig als die grote rode. Joop vond het geen gezicht als ze daar met die rode dingen liep. Maar hier vond hij het heel gewoon en gebruikte ze zelf ook altijd.
Maar gelukkig voelde ze zich weer helemaal lekker en Willemijn was ook na een paar dagen weer precent, zo hadden ze samen de kamer schoongemaakt en Pim en Joop hadden de kasten versjouwd. De secretaire die Adriaan gemaakt had stond nu op de plaats van de servies kast en de servieskast stond tegen de achter muur. Mientje vond het wel mooi staan maar moest toch wel even wennen aan de verandering. Van Joop had ze na al het poetsen een prachtige plant gehad “een Hertshoorn” die nu met de Chinese vaas op de boekensecretaire stond. Nu wilde ze eigenlijk ook nog een hoog planten tafeltje voor de palm want die stond nu zo zielig in een hoekje. Misschien dat Joop er wel een vond als hij weer eens op een veiling was.
Hertha was helemaal in de wolken geweest met haar naaimachine en die wilde nu ook wel van alles gaan maken maar ze had het zo druk met het inrichten van haar winkel.
Ook Willemijn was meer in de winkel te vinden als dat ze thuis was.
Maar Coba Oud-Leeuwenstein: Coba
de moeder van Martin is ook heel erg handig met naald een draad en die zou nu vitrage komen maken voor da slaapkamer van Robertha en Pim…op de nieuwe machine van Hertha
Mientje dacht even na hoe lang hadden ze al niks van Martin gehoord.
Hij was naar Frankrijk gegaan om daar nog wat dingen te doen en als hij weer terug kwam zou hij in de buurt iets zoeken om te gaan wonen en werken.
Ook Hertha hoorde ze helemaal niet over Martin wel viel het Mientje op dat het eerste wat ze vroeg als ze thuis kwam ” Is er nog post Moeder”. En als Mientje dan van nee schudde dan, zuchtte ze is maar ze zei verder niks. Mientje wilde er verder niet naar vragen dat leek of ze zo nieuwsgierig was en eigenkijk was ze dat ook. “Kom Mien je staat weer te dromen” sprak Mientje tegen zelf ‘zo heb je van avond geen prak in de pot’ Ze liep de keuken in om aan het eten te gaan beginnen. Beneden hoorde ze de deur van de schuur dicht slaan Ze hoorde Geertje en Pieter de trap op stormen. “Oma , oma is er al thee we mochten eerder naar huis van school, de juffrouw was ziek, we zijn naar moeder in de winkel geweest en weet je wie daar was”. Mientje keek naar het tweetal dat de keuken was binnen gekomen, ze stonden daar samen met rode hoofden van het rennen wat ze gedaan hadden. “Rustig….rustig “zei Mientje ‘ik heb geen idee maar waar is jullie moeder jullie zijn toch niet samen naar huis gekomen’
Pieter duwde zijn zusje opzij “Nee hoor Oma, tante Willemijn heeft ons mee genomen Floortje is ook al naar huis, Moeder wilde nog niet want ……raad u Oma……. of moet ik het zeggen”zei Pieter en zijn ogen glommen. Mientje deed of ze heel goed na dacht “ik denk van Opa of ………..ik zou het niet weten”
Geertje deed een stap naar voren en stak haar broer de loef af “Oma het was Martin en……..hij had een mooi schilderij bij zich en……….. moeder was zo blij “Geertje keek naar haar broer met een gezicht van zo nu heb ik het lekker verteld.
Mientje schoot in de lach, toen ze naar het tweetal keek ‘zo dat is heel fijn voor jullie moeder dat Martin weer eens langs komt en nu ga ik thee maken’
“Ja en als ik de thee op heb ga ik bij Floortje spelen”zei Geertje.
“Als ik de thee op heb ga ik de konijnen verschonen, want Martin komt mijn konijnen kijken dus moet het hok schoon zijn “ zei Pieter.
‘Dan zal ik jullie maar snel thee geven want jullie hebben het druk’ zei Mientje

Geen opmerkingen: