zaterdag 13 september 2008

Mientje

Mientje stond in haar tuintje of eigenlijk was het Joop zijn tuintje, na veel hindernissen was het toch een gezellige tuin geworden met heuse groente er in.

Mientje had net voor het het eerst snijbonen geplukt van de stokken. Het was niet nog niet zo veel maar het was wel preccies een maaltje voor twee personen en ze waren maar met z'n tweetjes vandaag met het eten.

Dat was een hele tijd geleden dat ze samen met Joop aan tafel zat. Maar vandaag was iedereen weg. Hertha had de kinderen mee genomen naar school en daar na zou ze in de winkel gaan werken. Ze had heel veel spullen de laatste tijd gekocht om te gaan verkopen. Samen met Willemijn van de overkant hadden ze naar veilingen geweest en kwamen altijd wel met iets terug. Joop was ook een paar keer mee geweest en die genoot dan ook voor tien en die kon het dan ook niet nalaten om wat te kopen. Laatst kwam hij met een Antieke Gouds pijpenrek aan met mooie witte pijpen er op.


"Ja vrouwtje ik mag dan wel niet meer roken in huis maar zo`n rekje is toch een aanwinst voor het interieur"had hij gezegt. Mientje had gelachen en dacht 'waar moeten we dat ding nu weer neer zetten', maar ze had niks gezegt. Zo stond er nu in het tafeltje in de hal een Antiek Gouds pijpenrek met pijpen het was eigenlijk niet een echte goed plaats ook al omdat iedereen er langs liep en er hoefde maar dit te gebeuren of de pijpen zouden op de grond liggen en dan was leiden in last.

Ze hoopte de komende week de kamer eens een goede beurt te geven dan zou ze de meubels een verzetten en misschien was er dan wel een plaatsje in de kamer voor dat rek. Ja dat was wel een goed plan vond ze als Willemijn vrijdag kwam werken zouden ze de kamer doen.


"Lieve Mientje, wat sta je weer te dromen" klonk het van het bankje in de tuin. Mientje voelde zich eigenlijk een beetje betrapt. Joop zat op het bankje, hij was eindelijk klaar met het schilderenvan het hek en hij genoot van zijn mini groente tuintje.
"Eten we de eerste snijboontjes Mien, of eten we die bloemkool die ik net heb los gesneden van de plant, hij was zo mooi en ik dacht voor hij doorgaat schieten haal ik hem er maar af" zei Joop.

"Laten we die kool maar in de kelder doen, en morgen eten als iedereen er weer is , hij is toch zo groot, we eten vandaag lekker verse snijbonen . Wil jij ze voor mij afhalen? dan haal ik lekker sinds een kopje koffie en drinken we dat hier op in de tuin". zei Mientje. Ze bracht het bakje met de snijbonen bij Joop en haastte zich naar boven om de koffie te gaan halen. "Hè wat is dit heerlijk zo'n dagje met zijn tweeën "dacht ze terwijl ze de trap op liep. Opeens schrok ze van haar gedachten de laatste keer dat ze ook samen thuis waren gebeurde er van alles. "Mien je moet niet altijd denken aan Leeuwen en Beren"sprak ze tegen zich zelf. Ze schonk de koffie in en sneed een paar lekkere dikke plakken ontbijtkoek af en ging weer naar beneden.
Joop had de snijbonen al afgehaald.
"En nu een lekker bakkie met een groot stuk koek en geen muizenissen"zei Joop
"Dacht jij ook aan de vorige keer"zei Mientje
Joop knikte ......................"Mientje zulke dingen gebeuren nooit 2 maal echter elkaar laten we ons maar geen zorgen maken voor iets wat er niet is " sprak Joop bedachtzaam

2 opmerkingen:

Huize Libelle zei

Heel erg gaaf Jook!!!! Je Blog ziet er mooi uit!

Groetjes, Ingrid.

Katy zei

Un trabajo precioso...felicidades
Katy