zondag 19 oktober 2008

Geluk

Toen Hertha die middag thuis kwam was ze helemaal in de wolken.”Moeder…….moeder……. uw heeft het zeker wel gehoord van de kinderen, vanmiddag stond Martin ineens voor de winkel, en ik heb een prachtig schilderij gekregen om te verkopen ….enne……. hij heeft hier vlak bij een huisje kunnen huren met uitzicht een de ene kant op de duinen en aan de anderen kant op een weiland en daar heeft hij dat schilderij gemaakt en het heeft mooi licht op het noorden dat is goed voor schilders……en ik mag..”.Hertha stikte bijna in heer verhaal ze was zo opgewonden.
“Goeiemiddag’ zei Mientje ‘Kindje…. Kindje… ga eerst eens even zitten dan schenk ik een kopje thee in en dan vertel je me eens rustig wat je allemaal te vertellen heb, ik kan het zo niet allemaal bij benen’.
“Sorry hoor Moeder , maar ik was zo verast en ik wist wel dat Martin weer in Nederland was, want dat had Coba me gezegd maar ze had ook gezegd dat hij het erg druk had, dus ik had de groeten gekregen en hij zou snel schrijven, maar dat hij ineens plotsklaps voor mijn neus zou staan had ik echt niet gedacht”zei Hertha die inmiddels aan de tafel was gaan zitten en van Mientje een dampende kop thee had gekregen. Haar ogen straalde en Mientje had trots naar haar dochter gekeken. Ze dacht ‘het is toch wel waar dat de liefde je mooier maakt’ zo als Hertha daar zat was het best een mooie meid zonder dat ze het wist glimlachte ze. “Moeder zit je me uit te lachen?”had Hertha gevraagd. “Nee hoor kind, maar ik vind het zo fijn dat je het zo maar je zin heb, na de moeilijk tijd die je gehad heb” had Mientje gezegd en daar na hadden ze nog een hele tijd zitten praten.
Toen was Joop thuis gekomen en de had een paar Jardinières gekocht bij Piet van Dijk die man van de naaimachine. En ook had hij een zilveren lamp gevonden in zijn winkeltje, hij was niet helemaal heel, maar met wat soldeer werk zou Hertha hem vast wel kunnen gebruiken in haar winkel. Joop had die lamp gratis gekregen en die Jardinières had hij ook voor een prikkie gehad.
Mientje wist niet eens dat hij daar naar toe gegaan was ander had ze de groeten mee gegeven aan haar oude schoolvriendin Saartje die daar bij de burgemeester werkte. Als Joop weer een keer naar dat andere dorp ging om bij die Piet van Dijk in zijn winkeltje te kijken zou ze vragen of ze mee mocht dan kon ze misschien even bij Saartje op bezoek.
In de grootste Jardinière had Joop de zelfde middag nog de palm die in de kamer in het hoekje stond gepoot .Mientje had zelf daar een planten tafeltje willen hebben maar dit stond ook geweldig mooi zo kwam die plant weer veel mooier uit. Die zelfde avond hadden Joop en Pim met de soldeerbout de zilveren lamp weer in elkaar gesoldeerd en het was een plaatje geworden
De volgende dag was Hertha heel gelukkig met de lamp naar haar winkeltje was vertrokken die had nu een prachtig plaatsje op de tafel en stond te wachten op een koper.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je verhaal is weer leuk en je lamp prachtig hoor Joke.
Veel plezier op Ameland en genieten maar.

Gr lenie

Marja zei

ze zijn prachtig geworden joke!
en wat een prachtige lamp!
heel erg mooi weer.
xx marja