zondag 1 februari 2009

Naar de winkel

“Joop ……joop….heb je mijn banden opgepompt”. Mientje stond met haar jas aan bij de schuur deur.
“Ja hoor Mien je stalen ros staat klaar,hij staat al bij het hek buiten” zei Joop lachend.
Mientje pakte haar fiets en zwaaide nog een keer en vertrok. Ze ging van middag naar de winkel ven Hertha. Ze had de laatste tijd al zo veel spullen verkocht, dank zij de brievenbus voor haar deur.
Mientje moest er eigenlijk wel om lachen , ze wilde dat ding niet maar nu zou ze hem niet meer kwijt willen, want heel veel mensen keken wel in de etalage als ze een brief gingen posten en liepen dan ook even de winkel in . Officieel was ze nog niet eens geopend, maar telkens stonden er toch mensen op de ruit te tikken dat ze wilde kijken .En zo hadden ze besloten dat ze alvast drie middagen in de week de deur te openen met het gevolg dat haar eerste winkel voorraad al bijna verkocht was en ze nu weer heel veel mooie dingen had ingekocht.
En al die nieuwe dingen ging Mientje nu bekijken.
Mientje fietste flink door want het was niet echt warm en ze had de laatste tijd wel zo veel gefietst dat het veel gemakkelijker ging.
En zo als ze nu fietste, zou ze best binnenkort naar haar vroegere schoolvriendin Klaartje kunnen gaan. Dat zou ze best wel halen.
Toen ze vlak bij de winkel was zag ze net dat Martin er uit liep, samen met nog iemand die ze niet kende . Mientje zwaaide nog maar ze werd niet gezien.
Hertha stond midden in de winkel toen Mientje de winkel deur opende
“ Zo daar ben ik dan , ik zag net Martin weg lopen maar hij zag me niet”zei Mientje
“O moeder wat gezellig dat u er ben, Martin en Karel zijn net weg, Karel heeft naar de schetsen gekeken van Sofie, weet u wel, en hij dacht ook dat het echte Da Vinci `s waren en nu zou hij ze mee nemen naar iemand van het museum.
Spannend hè ….”Hertha`s ogen glommen er van.
Mientje glimlachte en was blij dat haar dochter er zo gelukkig uit zag.
“Moeder u moet is kijken wat een spullen ik weer heb u kijkt maar rustig dan maak ik een kopje thee dat zal u wel lusten en ik ook” zei Hertha


Mientje keek in het rond en zag een heleboel nieuwe spullen en op de vloer een schitterende pers die zou ze zelf wel willen hebben en ook dat houten hoek stoeltje zou best in de kamer passen ze zou er toch eens met Joop over hebben die had pas toch ook een nieuwe stoel gekocht. Even later kwam Hertha weer terug met de thee. “Weet je moeder, u keek nu net of je mijn hele winkel wel leeg wilde kopen”lachte Hertha. Mientje knikte “Kind, misschien is dat ook wel zo”.

6 opmerkingen:

Dwaallicht zei

Leuk Joke, een filmpje. Dan kan je alles goed zien in je mooie winkel!!

Ingrid....... zei

Leuk Jook! En wat gezellig dat ze plannen heeft om bij je langs te gaan!!!

Ingrid....... zei

Ik bedoelde dus bij Klaartje langsgaan. Pff, mijn hersenen laten het nu ook afweten.

Katy zei

Me encantan tus minis ....es todo precioso.
Te invito a visitar mi nuevo blog dedicado a la tienda que estoy preparando.
Espero te guste
http://petitbleu-katy.blogspot.com/

Anoniem zei

Thank you for visiting my project blog and I invite you to visit my miniature blog as well. That one I write in every day. I love your dollhouse - you have done such lovely work and I like the dolls you have in it.

Anoniem zei

I have given you an award on my projects blog. Please come over and pick it up.